Pozovite +381 63 373 312
Radno vreme 07.30 – 21.00

We're here to help.

Pitali ste nas...

· mobilni vulkanizer ·

Zašto MOBILNI vulkanizer?

Zato što je mnogo bolje da vaše vreme potrošite na nešto kreativnije i zanimljivije,
nego da idete i čekate kod vulkanizera.

Ukoliko već nismo zauzeti poslom i ukoliko vremenski i saobraćajni uslovi dozvoljavaju, do vas možemo stići najduže za 30 minuta na teritoriji grada Beograda, osim u slučaju sezonske zamena guma (mart – april, oktobar – novembar) kada je potrebno da zakažete vaš termin da bi se izbeglo nepotrebno čekanje.

Praktično smo u mogućnosti da uradimo sve usluge vezane za gume kao i klasični vulkanizerski servisi.

Neke od tih usluga su:

 • Zamena guma (montaža i balansiranje);
 • Krpljenje probušene gume na bilo kojem delu gazne površine;
 • Odvrtanje pretegnutih šrafova;
 • Odvrtanje sigurnosnih šrafova;
 • Skidanje aluminijumske felne koju usled oksidacije ne možete sami da skinete...

Gume koje su mehanički oštećene usled udarca u neki tvrdi predmet na putu, poput ivice trotoara, rupe na putu ili nekog oštrog predmeta ne popravljamo iz bezbednosnih razloga jer ne postoji nikakva garancija da je takva guma bezbedna za ponovnu upotrebu.

U tom slučaju možemo da vam stavimo vaš rezervni točak ili ukoliko ga nemate možemo vam ponuditi novu ili polovnu gumu.

Nažalost, ne. Nemamo potrebnu opremu i mogućnosti da se bavimo motorima i skuterima.

U većini slučajeva, možemo da odvrnemo sigurnosne šrafove.

Naši serviseri su opremnjeni specijalnim alatom za tu namenu, ali uvek postoji mogućnost da dođe do oštećenja felne.

Ne može se svaka guma zakrpiti. Popravka gume zavisi od stepena i mesta oštećenja.

Krpljenje gume je moguće samo ako je oštećenje nastalo na gazećoj površini gume, dužine do 6 mm. To su, obično, rupice od eksera, šrafova, stakla...

Oštećenja na gazećoj površini preko 6 mm, kao i sva oštećenja na bočnom zidu gume nije moguće sanirati. Rasekotine na bočnom zidu kidaju armaturu unutar gume i takva guma, čak i da se popravi, ne može biti bezbedna za dalju upotrebu.

Gumu koja je isečena sa bočne strane, bilo da je isečena nekim oštrim predmetom ili ste udarili u ivičnjak ili rupu na putu, morate zameniti novom gumom.

U ovakvim slučajevima možemo da vam montiramo vaš rezervni točak, a ako ste u mogućnosti, možemo vam ponuditi i kupovinu nove gume.

mobilni vulkanizer, popravka gume

U slučajevima kada oštetite vozilo ili gumu prilikom nailaska na oštećenje ili rupu na putu, imate pravo da naknadu štete potražujete od preduzeća koje je nadležno za održavanje deonice puta na kojem vam se nezgoda dogodila, bez obzira na to što većina nadležnih ne prihvata odgovornost.

Šta uraditi kada do oštećenja vozila ili gume dođe usled udarca u rupu nastalu oštećenjem kolovoza:

 • pozvati saobraćajnu policiju koja će fotografisati oštećenje na vozilu i ono na putu i napraviti zvanični zapisnik;
 • ukoliko policija nije u mogućnosti da izađe na teren, treba obezbediti dva svedoka i napraviti dovoljno snimaka koji će poslužiti kao dokaz da je oštećenje na putu dovelo do oštećenja automobila;
 • otići do osiguravajuće kuće u kojoj je vozilo osigurano kako bi se procenila šteta;
 • sa zapisnikom policije i ostalim dokazima, obratiti se za naknadu štete preduzeću za puteve koje je nadležno za održavanje deonice puta na kojoj vam se desila nezgoda.

Ipak, pre nego što se odlučite za ovaj korak, proverite sa saobraćajnom policijom da li i koliko naplaćaju izradu zapisnika i koliko se čeka na njega. Imajte na umu i da vam putari, ako vam i priznaju štetu, gumu koju ste oštetili računaće kao polovnu.

Naša mobilna služba, za sada, pokriva teritoriju grada Beograda.

Ovo je najčešće pitanje naših novih korisnika.

Naravno da radimo balansiranje točkova, jer se balansiranje točkova izvodi pri svakoj montaži gume na felnu, bilo da se guma monira prvi put, posle krpljenja ili popravke ili prilikom sezonske zamene guma.

Naša servisna vozila opremljena su svim vulkanizerskim mašinama, dizajniranim za terenske uslove. Pored mašina za vulkanizaciju u kombi vozilima nalaze se i agregat za napajanje strujom, kompresor za naduvavanje guma, dizalice, kao i ostali alat neophodan za demontažu i montažu guma i balansiranje točkova.

Naravno.

Za firme i veće vozne parkove imamo posebne uslove i pogodnosti. Ponudu za zamenu guma možete zatražiti putem kontakt stranice.

Nije nam potrebno puno prostora.

Dovoljno je da možete da sa obe strane vozila širom otvorite vrata. Međutim, naše servisno vozilo i vaš automobil ne bi smeli da ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju i pešake, jer i mi, kao i vi, moramo da poštujemo saobraćajne propise i parking ograničenja. Najbolja mesta za zamenu guma su dvorišta zgrada i otvoreni parking prostori.

Nije nam potrebno ni napajanje strujom ni bilo koja druga oprema zato što su naša vozila opremnjena agregatom za napajanje strujom, kompresorom i ostalim vulkanizerskim mašinama i alatom koji je neophodan za zamenu guma i balansiranje točkova.

Cena za zamenu guma iz cenovnika je konačna i tu nema nikakvih dodatnih troškova, ukoliko menjate sve četiri gume.

Znači, ako, na primer, menjate sve četiri gume na vašem vozilu čiji je prečnik 16" — platićete 3,000.00 rsd i to je sve.

pogledaj cenovnik

Kada izađemo na teren i dođemo do vas, svu pažnju posvećujemo samo vama za razliku od radionica gde ima više ljudi koji stoje i čekaju, pričaju i pitaju. Takođe, imamo i kvalifikovane majstore koji su motivisani da posao obave kvalitetno i brzo, kako bi uštedeli i vaše i naše vreme.

Naravno.

Čuvanjem guma kod nas, znatno, skraćujete vreme oko sezonske zamene guma, jer je potrebno samo da nas pozovete i zakažete vaš termin, a mi ćemo vam vaše gume doneti na željenu adresu, montirati na vaše vozilo, a zamenjen set ponovo odneti u naš magacin.

Ne može.

Imamo poseban sistem po kojem se gume odlažu, a osim toga pri prijemu guma izdajemo vam Potvrdu o prijemu koja sadrži osnovne podatke lica koje ih je predalo, kao i osnovne karakteristike i broj guma koje ostavljete na čuvanje. Na osnovu potvrde, gume se numerišu (dodeljuje im se jedinstveni ID broj) tako da se ne može desiti da se vaše gume izgube ili zamene.

Gume iz našeg magacina izdajemo, isključivo, imaocu Potvrde.

Naravno, u suprotnom ne bi na sebe preuzeli takvu odgovornost.

Magacinski prostor u kojem skladištimo gume je sa umerenom temperaturom i dobrom ventilacijom, zaštićen od direktne sunčeve svetlosti i drugih izvora toplote kao što su električni generatori i vruće cevi. Iz prostorije su uklonjeni svi zapaljivi materijali i predmeti, kao i oštri predmeti od metala i drveta i hemijske supstance (benzin, ulja, masti).

Gume se smeštaju u specijalne police napravljene prema specifikaciji proizvođača guma ili se horizontalno slažu jedna na drugu u zavisnosti da li su na naplatcima ili ne.

više o čuvanju guma

Da.

Stranica za online naručivanje i kupovinu guma nam je trenutno u izradi, ali bez obzira na to, možete nas pozvati telefonom i mi ćemo vam reći šta trenutno imamo na stanju za dimenziju koju želite.
Takođe, možete nam putem mail-a ili kontakt stranice zatražiti ponudu za gume koje želite.

Naša ponuda guma je prilično velika, pa je zbog toga veoma važno da naglasite da li vas intresuju gume niže, srednje ili premium klase ili možete navesti opseg novca koji ste spremni da izdvojite za nove gume.

Ponudu u skladu sa vašom dimenzijom, potrebama i ekonomskim mogućnostima poslaćemo vam u najkrećem roku.

Imamo veliki izbor guma različitih proizvođača kao i druge, bolje snabdevene, prodavnice guma.

Neki od tih brendova su:
Michelin, Bridgestone, Goodyear, Pirelli, Continental, Dunlop, Nokian, Hankook, Fulda, Lassa, Kumho, Cooper Tires, Kleber, Tigar, Sava, Starmaxx, Matador, Yokohama, Riken, Taurus, Davanti...

Ukoliko želite gume određenog proizvođača, a mi ih nemamo trenutno na stanju, potrudićemo se da ih nađemo za vas.

Naravno! To nam je posao i naša prednost u odnosu na klasične vulkanizerske servise.

Međutim, ukoliko se odlučite samo za kupovinu guma bez montaže na vozilo, ne vršimo dostavu, već vam gume šaljemo expres pošiljkom.

Naše usluge, pored standardnog načina plaćanja (gotovina, čekovi, nalog za uplatu ⁄ prenos), možete platiti i platnim, debitnim i kreditnim karticama. Sva naša servisna vozila opremljena su bežičnim POS terminalima.

master, maestro, visa, dina

Zato što je mnogo bolje da vaše vreme potrošite na nešto kreativnije i zanimljivije, nego da idete i čekate kod vulkanizera.

Mobilni vulkanizer je kompletan, samostalan i nezavisan vulkanizerski servis koji može da pruži sve usluge klasičnog servisa, od običnog krpljenja gume do zamene guma sa balansiranjem točkova, ali na vašoj lokaciji i u vreme kada je vama to potrebno u svim vremenskim uslovima.

Realno, besplatan dolazak ne postoji.
Danas postoje različite vrste terenskih servisa koji dođu "besplatno" pa onda naplate više od svakog očekivanja, jer se ne podrazumeva ovo ili ono ili vrše "besplatnu" dostavu, ali ako, sitnim slovima naznačeno, naručite nešto preko određenog iznosa.

Mi smo realni — imamo trošak za gorivo, parking itd., ali za povoljnu cenu našeg dolaska uštedećete na vašem vremenu i spasićete se trenutne nevolje koja vas je zadesila sa gumom. I sve je čisto.

Budite sigurni da sa nama nema neprijatnih iznenađenja!

Da.

Naša servisna vozila opremnjena su vulkanizerskim mašinama firme HOFMANN, specijalno konstruisanih za terenske uslove. Pored mašina za vulkanizaciju u kombi vozilima nalaze se i kompresor za naduvavanje guma, agregat, dizalice, kao i ostali alat neophodan za demontažu i montažu guma i balansiranje točkova. Sva oprema je slična opremi koju ste navikli da vidite u klasičnim vulkanizerskim servisima.

Ukoliko ste kod nas kupili nove gume i nemate potrebu da zadržite stare, mi ih nosimo sa sobom i predajemo firimi koja je zadužena za odlaganje otpada.

  Stare gume se reciklažom mogu iskoristiti na više načina:
 • u saobraćaju za izgradnju puteva ili kao galanterija za putnu industriju (parking i stubići za signalizaciju, ivičnjaci, saobraćajne barijere), auto-delovi;
 • u sportu kao podloge za sportske terene, dečija igrališta, popločavanje šetališta, bašta i prostora oko bazena;
 • u građevinarstvu kao obloge za izolaciju krovova, zvučne barijere, vodootporne membrane, porozna bitumen veziva, gumene cevi;
 • u domaćinstvu kao zaštitne podne obloge, pune gume za kolica i kante za smeće, žardinjere...

Da. Na teren šaljemo samo majstore koji su sposobni da potpuno samostalno obave zadate zadatke, od odvrtanja šrafova i skidanja točka sa vozila, preko demontaže i montaže gume na felnu, balansiranja i ponovnog montiranja točka na vozilo.

Prilikom zapošljavanja, majstore pažljivo biramo i ne šaljemo ih na teren dok u potpunosti ne savladaju vulkanizerski posao po našim kriterijumima.

Imate pitanje?

Kontaktirajte naš servisni tim. Potrudićemo se da vam odgovorimo u što kraćem roku.

Radno vreme

7 dana nedeljno od 07.30 do 21:00

Vaše pitanje možete poslati i putem kontakt stranice.

we're here to help.

mobilni vulkanizer